tiistai 30. kesäkuuta 2015

Raparperi-valkosuklaacookies

Kokeilin hetki sitten raparperi-valkosuklaacookieta. Idea lähti siitä, kun halusin leipoa (ja maistella) jotain hieman raikkaampia cookieita. Aikani pohdittua päätin kokeilla raparperin lisäämistä perustaikinaan - meni syteen tai saveen. Hieman mietitytti, jääkö taikina löysäksi kostean raparperin vuoksi. Aloitin pienellä määrällä silputen raparperin pieneksi. Oli ihana huomata, että taikinan koostumukselle ei käynyt mitään. Cookiet olivat taivaallisia! Pienet kirpeät raparperisattumat ja makeat valkosuklaahiput, voi että...
 
 
 
 
 

"No niin, kuvasit jo, nyt maistetaan..!"
~ Pikku Pippuri
 
 
 
 
 
Raparperi-valkosuklaacookies
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vinkki: saat eilisestä cookiesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
 
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
n. 60 g raparperia pieneksi silputtuna
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeasti, sattumia saa jäädä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe ja raparperi. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Pyörittele taikinasta palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää tilaa. Tästä taikinasta tulee 2-3 pellillistä. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)