keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Raikkaat raparperijäädykkeet

Jäädyke sopii kesän kuumuuteen täydellisesti. Heti kun tuli hieman lämpimämpää, aloin haikailla raparperijäädykkeen perään ja niitä sitten teinkin. Harmi vain, että lämpö on hieman epävakaista... Onneksi jäädykettä voi nautiskella myös kahvin kanssa vällyihin kääriytyneenä ja kirjaa lukien!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Raikkaat raparperijäädykkeet
  • riittävyys: jälkiruoka 4-6:lle
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 4 h
  • säilyvyys: monta viikkoa pakastimessa
  • vuoat: yksi isompi jäädykevuoka tai 4-6 pienempää; omani tein pieniin silikonisiin kerroskakkuvuokiin
  • vinkki: tee jäädykkeistä vielä herkullisempia - lisää 50 g sulatettua valkosuklaata ja vähennä sokerin määrä puoleen
 
jäädykkeet:
noin 3 dl raparperinpaloja
2-2,5 dl vispikermaa
noin 0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
esim. mintunlehtiä
 
 
Laita raparperi kuumennuksen kestävään kulhoon ja kuumenna mikrossa pari minuuttia täydellä teholla, kunnes rakenne on pehmentynyt. Jätä jäähtymään hetkeksi.
 
Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon raparperi, sokeri ja vanilja. Maista sopiva makeus. Kaada seos vuokaan/vuokiin ja tasoita pinta. Pakasta isoa jäädykettä vähintään 4 tuntia, pienemmät annosjäädykkeet jäätyvät nopeammin.
 
Kumoa jäädyket pois vuoasta ja koristele esimerkiksi mintunlehdillä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)