torstai 4. kesäkuuta 2015

Perunamuusin hyötykäyttöä: Teeleivät

Ja taas kävi näin. Perunamuusia jäi hieman, muttei kuitenkaan riittävästi ruokaan. En ole tainnut koskaan onnistua mitoittamaan perunamuusin määrää oikein. Olen hyvin tarkka ruokahävikistä, ja se onkin perheessämme todella vähäistä. Halusin pelastaa perunamuusinkin kompostilta. Pienen googlailun jälkeen selvisi, että perunamuusista voi tehdä teeleipiä. Siitä vain leipomaan! Lopputulos oli ihana. Teeleivät eivät maistuneet perunalle, mutta olivat jotenkin tavallista pehmeämpiä ja kuohkeampia. Näitä teen varmasti uudelleenkin!
 
 
 
 
 
 
 
 
Teeleivät perunamuusista
  • riittävyys: noin 20 teeleipäpalaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: pari päivää huoneenlämmössä muovipussissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu pelti
 
3-4 dl perunamuusia
2-3 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
 
Sulata rasva. Sekoita joukkoon perunamuusi ja 2 dl maitoa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää perunaseokseen. Jos ainekset eivät meinaa seota tai taikina on liian tönkköä, lisää hieman maitoa. Taputtele taikina leivinpaperille pellin kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin vaalean ruskeita ja pohja on saanut väriä.

3 kommenttia:

  1. Näyttää olevan ohje viime kesältä, mutta pelastit minut tänään ruokahävikiltä huippuhyvällä ohjeella! Tämän kirjotan talteen! Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Tein tänään eilisen muusin jämistä ja ihan tajuttoman hyvää!Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)