lauantai 13. kesäkuuta 2015

Nimpparikakku kinuskilla

Toukokuun puolella pikkusiskollani oli nimipäivä, joten leivoin hänelle kakun. Kinuski ja lakka ovat hänen lempparimakunsa, ja ne olivatkin kakussa pääraaka-aineena. Tein kakusta ns. pyörteen eli kerrokset olivat väärinpäin. Hauska kikka on helppo toteuttaa mutta saa kakusta heti näyttävämmän. Kakku oli kuulemma niin hyvää, etten edes itse ehtinyt maistamaan...
 
 
 
 
 
Suklainen lakka-kinuskipyörre
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 20 min + kinuskivaahdon jäähtyminen
 
kinuskivaahto:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:
annos kinuskivaahtoa
2,5 dl flora vispiä
noin 3 dl lakkaa
 
koristeluun:
suklaarouhetta
 
 
Aloita kinuskivaahdosta. Kuumenna kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Jäähdytä täysin kylmäksi; vähintään pari tuntia jääkaapissa, mielellään yön yli.
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. 

Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda.

Valmista täyte kääretortun jäähtyessä. Vaahdota kerma. Vaahdota kinuskikastike kermavaahdoksi. Sekoita vaahdot yhteen varovasti käännellen. Soseuta lakat.

Kokoa kakku. Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan lyhyeltä sivulta. Levitä jokaiselle kaitaleelle ensin lakkasurvosta ja sitten kermaseosta. Säästä noin kolmasosa kermasta kuorrutukseen. Kierrä ensimmäinen levy rullaksi, kuin erittäin kapea kääretorttu. Nosta rulla lautaselle pystyyn. Kierrä ensimmäisen rullan ympäri seuraava kaitale, taas seuraava ja sitten viimeinen kaitale. Levitä reunoille loppu kerma. Koristele kakku suklaarouheella.

2 kommenttia:

  1. Oih nam! Ihan mielettömän herkun kuuloinen ja näköinen kakku. Lakka ja kinuski sopii kyllä niin hyvin yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Lakka ja kinuski ovat täydellinen yhdistelmä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)