tiistai 2. kesäkuuta 2015

Mitä leipoa raparperista? - Mascarpone-raparperimuffineita!

Tällä hetkellä raparperi kukoistaa ja aina tulee mietittyä, mitä oikein siitä tekisi. Muffinit ja piirakat on jo kokeiltu, jotain uutta kiitos. Nämä muffinit ovat erilaisia mascarponetäytteensä ansiosta. Kuten jo lauantaina huomasin, mascarpone ja raparperi suorastaan kuuluvat yhteen! Muffineissa on siis eräänlainen juustokakkutäyte mascarponesta tehtynä - eli niitä voisi sanoa myös juustokakkumuffineiksi.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Mascarpone-raparperimuffinit
  • riittävyys: noin 16 kpl
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoat: 16 paperista tai silikonista muffinivuokaa
 
muffinitaikina:
125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
100 g raparperia (1 pieni varsi)
 
juustokakkutäyte:
noin 150 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas muna
 
 
Aloita muffinitaikinasta. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Pilko raparperi ja kääntele palat taikinaan. Jaa taikina vuokiin. Se kohoaa paljon, joten laita sitä vain vuoan puoliväliin.
 
Sekoita mascarponen joukkoon sokerit ja kananmuna. Lusikoi täytettä muffineiden päälle keskikohtaan. Paista muffineita 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Muffinit ovat valmiina kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)