sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kinuskinen puolukkakääretorttu

Tähän aikaan vuodesta on hyvä tyhjätä viimevuotisia marjoja pakastimesta. Meidän pakastimestamme löytyi puolukoita, ja Pikku Pippurin kinuskinhimoon leivoin kääretortun. Hapan puolukka ja makea kinuskivaahto sopivat ihanasti yhteen! Pohjaan laitoin hieman ruisjauhoja tuomaan makua ja rakennetta.
 
 
 
 
 
 
 
Kinuskinen puolukkakääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
kinuskivaahto:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeri
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
annos kinuskivaahtoa
noin 3 dl puolukoita
sokeria
 
koristeluun:
tomusokeria

 
Aloita kinuskivaahdosta. Kuumenna kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Jäähdytä täysin kylmäksi; vähintään pari tuntia jääkaapissa, mielellään yön yli.

Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Vaahdota jäähtynyt kinuskikastike paksuksi. Survo puolukat ja mausta sokerilla. Avaa rullattu kääretorttupohja ja levitä survos ja vaahto sille.
 
Viimeistele. Koristele kääretorttu sihdatulla tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa vaihtelua kääretorttuun. Pitää syksyllä käydä puolukoita poimimassa.

    VastaaPoista
  2. Jep, tämä onkin vähän peruskääretortuista poikkeava :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)