keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Chocolate chip cookie cake

Saisiko olla pienten cookieiden sijasta yksi valtava? Enemmän on aina enemmän, eikö...


 
 

Yksi cookie minulle, kiitos...




Chocolate chip cookie cake
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 22 cm vuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
cookie cake:
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
 
kuorrutekreemi:
100 g = 1,5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
20 g voita tai margariinia
maitoa
 
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeasti, sattumia saa jäädä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Taikinan kuuluu olla paksua.
 
Painele taikina vuoan pohjalle. Paista kakkua 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Valmis kakku on keskeltä todella pehmeä, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä rauhassa. Kumoa kakku varovasti.
 
 
Kuorruta kakku. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää hieman maitoa, kunnes seos on pursotettavaa. Pursota kakun reunoille kreemiruusukkeita tähtipäisellä tyllalla.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ihan super hyvältä, niinku kaikki sun reseptit! Tää menee huomenna kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Reseptissä ei puhuta mitään appelsiinista? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei reseptiin kuulukaan appelsiinia, vahinko :) Kiitos että huomautit!

      Poista
  3. Moi! Haluisin vaan kysyä että voisiko tämän taikinan paistaa ihan tavallisina suklaacookieina?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki! :) Katso paistoaika ja mallia täältä: http://leivontaarakkaudella.blogspot.fi/2015/01/appelsiini-suklaacookies.html

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)