lauantai 9. toukokuuta 2015

Suklaiset minttutäytekeksit

Kokeilin joku aika sitten Suklaa-kirjani keksireseptiä. Keksit näyttivät ihanan pehmeiltä. Täytteenä oli ricottaa, mutta tein sen tilalle mintulla maustettua voikreemiä. Kuten yleensä tämän kirjan ohjeilla leipoessa, lopputulos oli aivan erilainen kuin kirjassa. No, olivat keksit hyviä mutta keksipohjat eivät muistuttaneet kuvaa ollenkaan. Olen muutenkin jo kyseenalaistanut kirjan tarkkuutta... Joka tapauksessa suosittelen näitä keksejä, sillä ne olivat ihania näin. Keksit kannattaa täyttää jopa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut tasaantuvat.
 
 
 
 

 
 
 
 
Suklaiset minttutäytekeksit
  • riittävyys: 18 isoa täytekeksiä
  • valmistusaika: aktiivinen vajaa 1 h + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: täyttämättömät useita päiviä, täytetyt jääkaapissa ainakin kolmisen päivää
 
keksit:
150 g = 2,25 dl vehnäjauhoja
30 g = 0,5 dl mantelijauhetta
75 g = 2 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,25 tl leivinjauhetta
300 = 3 dl sokeria
175 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
 
täyte:
50 g voita tai margariinia
200 g tomusokeria
maitoa
1 tl piparminttuaromia
 
 
 
Aloita tekemällä keksitaikina. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja sekoita aineita, kunnes niistä muodostuu pehmeä taikina. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
 
Levitä kahdelle pellille leivinpaperia. Nostele taikinasta nokareita pellille, noin 18 per pelti. Litistä nokareita hieman. Paista keksejä 190 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes ne tuntuvat napakoilta. Paista pelti kerrallaan. Anna jäähtyä.
 
Täytä keksit. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää maitoa kunnes koostumus on levittyvä muttei liian löysä eikä juokseva. Mausta piparmintulla. Jaa täyte 18 keksille ja paina päälle toiset keksit. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)