tiistai 26. toukokuuta 2015

Suklaa-kinuskitartaletit

Viikonloppuna ajattelin kokeilla tarteletteja. Mietiskelin jotain raikasta - ehkäpä valkosuklaavaahtoa ja raparperihilloketta... Avasin sitten yhden suklaa-reseptikirjoistani reseptiin vinkkejä hakien. Harmi vain, että raikkaiden marjaisten tartelettien lähisivuilla oli myös resepti suklaa-kinuskitarteleteille. Jotenkin kummassa haave kirpeän makeista raparperitarteleteista unohtui ja kinuskisten herkkujen kuvaa oli mahdoton unohtaa. Niihin sitten päädyin, ja täydellinen valinta se olikin. Tarteleteissa oli kaikki täydellistä - rapsakka pohja, makea kinuskitäyte ja täyteläinen suklaakuorrute. Näiden herkkujen jälkeen en raparperitarteletteja kaivannut, mutta mahdollisesti sellaisiakin tulen kokeilemaan.
 
Otin reseptin pohjataikinan ja kuorrutteen suklaakirjasta, mutta täytteen sovelsin itse yksinkertaistaen aineslistaa. En omista tartelettivuokia, joten tein näistä minikokoisia silikonisiin muffinivuokiin. Jos teet tavallisiin isompiin tartelettivuokiin, kaksinkertaista taikina jotta saat noin 12 leivosta.
 
 
 
 

 
 
 
 
 


 
Suklaa-kinuskitarteletit
  • riittävyys: 12 pientä tai 6 normaalikokoista
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista muffinivuokaa tai 6 tartelettivuokaa
 
pohjataikina:
60 g voita tai margariinia
0,5 dl tomusokeria
1 kananmuna
0,5 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
 
kinuskitäyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
 
suklaakuorrute:
50 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
 
 
Valmista pohjat. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna sekä vanilja ja vatkaa hyvin. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa pienimmällä teholla vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kiedo taikina kelmuun ja anna sen levätä vähintään tunnin jääkaapissa.
 
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele niistä pallot. Voitele vuoat kevyesti. Litistä jokaiseen vuokaan taikinapallo. Tasoittele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Paista pohjia noin 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
 
Tee täyte pohjien paistuessa. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Valmis kinuski on hieman paksuuntunut. Se kuitenkin paksunee vielä jäähtyessäänkin.
 
Jäähdytä sekä täyte että pohjat. Irrota jäätyneet pohjat vuoistaan ja täytä kinuskilla. Nosta jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.
 
Kuorruta ja viimeistele. Pilko suklaa kuumuuden kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoittele varovasti, kunnes suklaa sulaa. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja jaa se yhä lämpimänä leivoksille. Levitä kuorrute varovasti leivosten päälle.

Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa vielä likemmäs tunnin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)