torstai 14. toukokuuta 2015

Pieni minttupiiras lahjaksi

Sunnuntaina pohdin taas ainaisen ongelman kanssa - mitäpä tällä kertaa veisi lahjaksi? Olin menossa käymään mummoni luona ja tottahan toki jotain piti äitienpäivälahjaksi antaa. Päädyin sitten tekemään pienen minttuisen piirakan. Siitä tuli melko ihana, vaaleansiniseen kuorrutteeseen sopi loistavasti pinkit sokerimassakukat vihreine lehtineen. Tein piiraan 16 cm vuokaan, mutta ohje on helppo kaksinkertaistaa.

Pahoittelut kuvien laadusta, nappasin ne puhelimellani automatkalla. Leipuri ei välty koskaan kiireeltä..!





 
 
 
 
Pieni minttupiiras lahjaksi
  • riittävyys: noin 4-5 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 16 cm halkaisijaltaan oleva vuoka - pohjalle leivinpaperia ja reunat voideltuna sekä korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee noin 20-22 cm vuokaan
 
pohjataikina:
1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
2 rkl maitoa
puolikas kananmuna
 
kuorrute:
1-1,5 dl tomusokeria
vettä
0,5 tl piparminttuaromia
sinistä elintarvikeväriä
 
koristeluun:
sokerimassaa
elintarvikevärejä

 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
Kuorruta piiras. Sulata Sekoita tomusokerin joukkoon vettä kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Mausta minttuaromilla ja värjää halutessasi. Levitä kuorrute piiraan päälle. Anna piiraan jähmettyä ja jäähtyä hetki jääkaapissa.
 
Viimeistele koristeilla. Värjää pala sokerimassa pinkiksi/vaaleanpunaiseksi. Kauli se levyksi ja ota kukkamuotilla sokerimassakukkia. Värjää sokerimassaa myös vihreäksi; kauli ja ota siitä muotilla lehtiä. Asettele koristeet piiraan päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)