perjantai 1. toukokuuta 2015

Kuningattaren kauralastukakku

Kinuskikissan sivuilla oli jokin aika sitten hiutalekilpailu. Siihen osallistuttiin leipomalla jokin herkku Myllyn Parhaan hiutaletuotteista. Hiutaleleivonnaista miettiessäni heti ensimmäisenä päähän pälkähtivät kauralastut. Jo lapsuudesta tutut pikkuleivät ovat yksinkertaisesti vastustamattoman hyviä. Halusin tuoda nuo nostalgiset herkut leivonnaiseeni, joten päädyin tekemään niistä kakun. Kakun pohjat ovat isoja kauralastuja, välissä tuorejuustolla raikastettua kermavaahtoa sekä vadelma- ja mustikkahilloa. Pohjat voi tehdä jo hyvissä ajoin, mutta itse kakku kannattaa koota vasta muutamaa tuntia ennen. Rapsakat kauralastupohjat leikkaantuvat helpommin, kun kakku on saanut levätä hetken jääkaapissa. Ei kakku kyllä huonoa seuraavana päivänä ollutkaan, hyvin maistui… Kakusta saa gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot perunajauhoihin.
 
Vinkkinä vielä, että kakku sopii mainiosti myös ensi sunnuntaiksi ilahduttamaan äitiä!
 
 
 


 
 

 
 

Kuningattaren kauralastukakku
  • riittävyys: 4-5 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: parhaimmillaan parin tunnin päästä kakun kokoamisesta, mutta säilyy kauemminkin
  • vinkki: resepti on helppo muuntaa 10 hengen jälkiruoaksi – kaksinkertaista ainekset ja tee kauralastupohjista halkaisijaltaan 18 cm

kauralastupohjat:80 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

täyte:1,25 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
noin 0,5 dl mustikkahilloa tai -marmeladia
noin 1 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

koristelu:tomusokeria
muutama pakastemarja


Leivo ensin pohjat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja ota pois liedeltä. Lisää sokerit ja anna niiden sulaa voin joukkoon. Sekoita joukkoon myös kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Lusikoi taikinasta neljä ohutta halkaisijaltaan 12 cm kiekkoa leivinpapereille, eli 2 kauralastupohjaa/pelti. Paista pelti kerrallaan noin 7-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä. Varo polttamasta! Anna kauralastujen jäähtyä rauhassa.
 
Täytä ja kokoa kakku. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle, ja levitä sille puolet vadelmahillosta sekä kolmasosa kermavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle, levitä sille mustikkahillo ja puolet lopusta vaahdosta. Nosta kolmas pohja, ja levitä sille taas vadelmahilloa ja loppu kermavaahto. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi. Anna kakun levätä jääkaapissa pari, kolmekin tuntia.
 
Viimeistele kakku ennen tarjoilua. Sihtaa päälle tomusokeria ja koristele pakastemarjoilla. Nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)