torstai 28. toukokuuta 2015

Kinuskinen daimkuivakakku

Tässä taas yksi kaikkea muuta kuin kuiva kuivakakku. Kakku koristellaan makealla kinuskilla, joka täydentää kakun suklaisuutta ihanasti. Yksinkertaistettuna: helppoa ja herkullista!
 
 
 
 
 
 
 
Kinuskinen daimkuivakakku
  • riittävyys: 20-25 palaa
  • säilyvyys: noin viikon, jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h
  • vuoka: rengasvuoka voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna - silikonista ei tarvitse jauhottaa
 
kakku:
150 g margariinia
100 g daim-suklaata
4 dl jauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
 
kuorrute:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
 
koristeluun:
muutama pala valkosuklaata
 
 
Leivo kakku. Sulata margariini. Rouhi suklaa ja lisää ne kuuman rasvan joukkoon. Sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos, jogurtti ja munat. Kaada taikina rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 55 minuuttia. Tikkuun ei saa tarttua taikinaa, mutta kakun kuuluu olla mehevä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 5 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee kuorrute. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sitä muutama minuutti, kunnes rakenne paksunee. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja valuta sitten kakulle. Sulata valkosuklaa ja valuta se kinuskin päälle koristeeksi. Jäähdytä kakkua jääkaapissa vielä hetki ennen tarjoilua, jotta kinuski jähmettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)