sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka

Aivan tässä muutaman päivän sisällä raparperimme on humahtanut kasvuun. Inspiraatiota miettiessä vastaus löytyikin omasta pihasta. Välillä on paikallaan perinteinen kermaviili-raparperipiirakka ilman
turhaa kikkailua. Kaiken kukkuraksi tämä resepti on kevyt, nopea,  helppo ja ilman vatkainta valmistuva...
 
 
 
 
 
 
 
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka
  • riittävyys: noin 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: halk. noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
 
pohja:
100 g pehmeää voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
200 g kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
noin 4 dl raparperipaloja
kanelia
 
 
Tee ensin piirakkapohja. Sekoita sokeri rasvan joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita kermaviilitäytteen ainekset lukuun ottamatta raparperia. Levitä seos piirakkapohjalle ja ripottele raparperi päälle. Ripottele päällimmäiseksi vielä halutessasi kanelia. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)