tiistai 5. toukokuuta 2015

Helpot äitienpäiväleivokset

Sunnuntai ja äitienpäivä lähestyy, joten moni varmaankin pohtii leivottavaa. Jos haluaa saada jotain maukasta mutta helppo ja nopeaa, mihin silloin kannattaa päätyä? Kehittelin juuri tähän tilanteeseen sopivat leivokset. Pohjan kanssa selviytyy helposti ilman vatkainta ja kuorrutekaan ei vaadi urotekoja. Myös makumaailma on ihanan herkullinen, ja tumman pohjan ja herkullisen valkosuklaakuorrutteen liitto ei jätä ketään kylmäksi. Kokeile ja ihastuta äitisi!
 
 
 
 
 
 
 
Helpot, suklaiset äitienpäiväleivokset
  • riittävyys: noin 12-16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x20 cm (minulla 23x25) suorakulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna

pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
100 g valkosuklaata
1 rkl öljyä
punaista elintarvikeväriä
 
koristelu:
noin 20 g = 1 rivi tummaa suklaata
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Tee kuorrute. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon öljy. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Levitä se leivoslevyn päälle ja tasoita (paletti)veitsellä. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
 
Viimeistele leivokset. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa levy leivoksiksi. Sulata tumma suklaa ja lusikoi se pakastepussin kulmaan. Leikkaa kulmasta todella pieni pala pois ja pursota leivoksille suklaasydämet tai muunlaiset koristeet. Nosta leivokset vielä hetkeksi ennen tarjoilua jääkaappiin, kunnes suklaakoristeet ovat kovettuneet.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)