torstai 7. toukokuuta 2015

Gluteenittomat sitruunakuppikakut

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä gluteenittomia kuppikakkuja. Meiltä ei usein löydy gluteenittomia jauhoja, mutta perunajauhoja kylläkin. Niihin turvauduin myös tällä kertaa, joten kuppikakut eivät kovin erikoisia aineksia tarvitse. Tein kuppikakut samalla makumaailmalla kuin nämäkin, eli vaalea pohja, mustikkahillosydän ja sitruunainen kuorrute. Herkullisia olivat! Ohjetta voi soveltaa miten tykkää - osa perunajauhoista kaakaojauheeksi, erilainen kuorrute... Mallia kuorrutteisiin voi ottaa kuppikakut-kategoriasta.
 
 
 
 

 
 
 
 
Gluteenittomat sitruunakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoat: 12 tukevaa paperista tai silikonista muffinivuokaa
 
pohjat:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sitruunamehua
0,25 g juoksevaa margariinia
 
mustikkapiilo:
noin 0,5-1 dl mustikkahilloa
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
50 g voita tai margariinia
noin 2 rkl sitruunamehua
halutessasi keltaista elintarvikeväriä
 
koristeluun:
nonparelleja
 
 
Leivo pohjat.  Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti käännellen sitruunamehun ja margariinin kanssa. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 noin 10-12 minuuttia. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohjat ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
 
Täytä kuppikakut. Koverra jäähtyneisiin kakkusiin kolo puukolla. Voit myös käyttää ns. kuppikakkukoverrinta. Lusikoi hilloa koloihin ja laita kaiverretut palat takaisin hillon päälle. Laita kuppikakut jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta kuppikakut. Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Sekoita sitruunamehua joukkoon, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Jos sitruunamehu ei riitä, laita osaksi vettä. Sopiva kuorrute ei ole liian valuvaa, mutta kuitenkin pursotettavaa. Sekoita kuorrutteeseen elintarvikeväri. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kakkuset. Voit myös jakaa kuorrutteen kakuille ja levittää sen veitsellä sipaisten. Koristele esimerkiksi nonparelleilla. Anna kuppikakkujen jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)