maanantai 18. toukokuuta 2015

Erilainen tiikerikakku

Tällä kertaa tiikerikakunhimossa teinkin hieman tavallisuudesta poikkeavan kakun. Maustoin kaakaoraidan minttuaromilla, ja lopputulos olikin ihanan raikas. Reseptin pohjana on perinteinen tiikerikakkuresepti, joten tavallista saat jättämällä mintun pois. Minttuaromin määrää kannattaa säädellä omien mieltymysten mukaan. Itse laitoin 1,5 tl ja lopputulos oli todella minttuinen, muttei perheeni makuraadin mukaan liian.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Minttutiikerikakku
  • riittävyys: noin 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen reilu 1 h
  • säilyvyys: likemmäs viikon jääkaapissa tai huoneenlämmössä, voi pakastaa
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu rengasvuoka, tilavuus noin 2 l
 
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
 
kaakaoraita:
kolmasosa taikinasta
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1-1,5 tl piparminttuaromia
 
 
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele maidon kanssa taikinaan. Ota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen maito, kaakaojauhe ja minttuaromi. Levitä vuokaan puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma ja lopuksi taas vaaleaa taikinaa. Nostele haarukalla taikinaa, jotta kakkuun syntyy kuvio. Paista 175 asteessa noin 1 h. Anna jäähtyä viidestä kymmeneen minuuttiin ennen kumoamista. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)