keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Vaaleanpunaiset mansikkadonitsit (uunissa)

Tuntuu että kevät kuluu kuin silmissä! Nytkin on jo huhtikuun puoliväli ja kuusi viikkoa kesälomaan... Puolentoista viikon flunssani alkaa vihdoin hellittää, joten keittiön uunikin saa käyttöä. Keväisissä tunnelmissa tein näitä kauniin värisiä donitseja, jotka ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkullisia. Vappukin lähestyy, ja keveyttä kaivatessa uunidonitseista saa mahtavan korvikkeen perinteisille vappumunkeille. Toki maistuvat ne muutenkin vapun kahvipöydässä, vaikkei keveydestä välittäisikään. Donitsit valmistuvat uskomattoman nopeasti, mutta katoavat vielä sitäkin nopeammin!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Vaniljaiset mansikkadonitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • säilyvyys: pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen noin 30 min
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu 12-koloinen donitsivuoka
 
donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita

kuorrute:
150 g = 2,5 dl mansikkatomusokeria
vettä tai sitruunamehua
 
koristeluun:
nonparelleja, sulatettua suklaata tms...
 

Leivo donitsit. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota  taikina tasaisesti koloihin ja paista donitseja 220 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit donitsit ovat vaaleita pinnaltaan mutta alapuoli on saanut väriä. Anna hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
Kuorruta ja koristele. Sekoita tomusokeriin nestettä pikkuhiljaa, kunnes kuorrute on sopivan löysää. Älä kuitenkaan päästä liian litkuksi, silloin se valuu donitsien päältä pois. Dippaa donitsit kuorrutteeseen tai levitä kuorrutetta palettiveitsellä, itse tein jälkimmäisellä tavalla. Viimeistele donitsit haluamallasi tavalla, kuvissa näkyviin donitseihin pursotin suklaaraidat. Anna donitsien levätä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta kuorrute jähmettyy.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)