torstai 9. huhtikuuta 2015

Sisarkakku vuodelta 1909

Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin helmikuun haasteeseen, jonka aiheena oli suomalainen vanha leivonnainen. Kiitos nykymaailman tekniikan, ilmoittaumisviesti ei mennyt perille ja jäin kisan ulkopuolelle. No, hyvä silti että tuli tutustuttua sata vuotta vanhoihin leivonnaisiin! Sain Leivontafoorumilta kuitenkin pienen kannustuspalkinnon, joka sisälsi mm. vanilja-aromia ja ruohoströsseleitä (kuvia alempana). Reseptin löysin Isoäidin reseptillä -blogista ja suuri kiitos sinne suuntaan. Kakku ei ollut kovin kuohkeaa vaan ennemminkin tiivistä, herkullista silti. Perinteitä kunnioittaen resepti on alkuperäisessä muodossaan, suluissa muutokset ja huomiot.
 
 
 
 
 
 
 
 
Leivontafoorumin kannustuspalkinto, kuvasta puuttuu suklaamuotti. Kiitos LF-tiimille!
 
 
 
 
Sisarkakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: lähes viikon jääkaapissa, miksei huoneenlämmössäkin
  • vuoka: pieni kuivakakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

1,5 dl sulattua (pehmeää, hieman sulanutta, n.150 g) voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 rkl mantelia (jauheena
1,5 dl vehnäjauhoja

Sokeri ja pesty, sulattu voi hierotaan vaahdoksi; vatkatut munat, kuoritut, hienonnetut mantelit ja vehnäjauhot vaivataan sekaan. Seos kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan hyvässä uuninlämmössä. (200 astetta noin 30 min, testaa kypsyys tikulla. Valmis kakku on saanut väriä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)