perjantai 17. huhtikuuta 2015

Raikas sitruuna-mangojuustokakku

Olen juustokakkujen suuri ystävä, vaikkei niitä montaa blogistani löydykään. Tämä johtuu siitä, että reseptit ovat olleet hakusessa - turhan moni ei ole täyttänyt kriteereitäni. Paistettu juustokakku kuitenkin kuuluu lempileivonnaisiini, joten sellaisten reseptejä tulee etsittyä aika ajoin. Tällä kertaa hain inspiraatiota Suklaapossun blogista, ja sieltä löysinkin herkulliselta kuulostavan lime-papaijajuustokakun. Meiltä ei löytynyt limeä eikä papaijaa, joten tuunailin reseptiä hieman. Alkuperäisessä reseptissä oli Philadelphiaa ja rahkaa, mutta nekin uupuivat. Resepti toimi kuitenkin loistavasti muutoksista huolimatta, joten iso kiitos Suklaapossulle! Kakku oli aivan mielettömän hyvää vaikka itse sanonkin, parasta tekemääni kinuskijuustokakun lisäksi. Jopa pikkusiskoni, joka omien sanojensa mukaan vihaa juustokakkuja, piti tästä. Olin todella hämmästynyt hänen kehuessaan juustokakkua. Kakku loppui jääkaapistamme turhankin nopeasti. Tästä ei oikein voi muuta enää sanoa kuin kehottaa sinuakin kokeilemaan!
 
Vapun juhlia ajatellen tämä juustokakku on loistava, koska se vain paranee vanhetessaan. Juustokakku on aina loistava lopetus juhla-aterialle.
 
 
 
 
 

 
 
Raikas sitruuna-mangojuustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 2 h + jäähtyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20-24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka - pingota pohjalle leivinpaperi
 
pohja:
75 g voita tai margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
juustokakkutäyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl jogurttia (maustamaton tai vanilja)
1 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl perunajauhoja
1 sitruunan mehu
1 prk = noin 250 g säilykemangoa
100 g valkosuklaata
 
päälle:
noin 2 rkl mangoa soseutettuna
 
 
Aloita tekemällä pohja. Nypi pohjan ainekset murumaiseksi seokseksi ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Esipaista 150 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Tee täyte pohjan paistuessa. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokeri kunnolla sekaisin puulusikalla tai vispilällä. Lisää kananmunat yksitellen seokseen, mutta älä vatkaa. Soseuta mango ja säästä siitä pari ruokalusikallista juustokakun päälle. Sekoita mangosose, sitruunamehu ja perunajauhot ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Sulata valkosuklaa ja kääntele täytteeseen.
 
Laske uunin lämpötila 130 asteeseen pohjan esipaistuttua. Levitä täyte pohjan päälle. Lusikoi pieniä nokareita mangososetta täytteen päälle ja vetele pintaa veitsellä, jotta siihen muodostuu marmorikuvia. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat hajoavat ja pinta tasoittuu.
 
Paista juustokakkua ensin 130 asteessa noin 45 minuuttia. Tässä vaiheessa reunat ovat jo hyytyneet mutta keskus on vielä löysä. Laita uuni pois päältä ja anna kakun olla jälkilämmössä 1 h. Kakku hyytyy vielä jäähtyessään. Ota kakku sitten pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta juustokakku jääkaappiin ja anna sen levätä siellä yön yli. Kakku on parhaimmillaan päivän tai parin päästä valmistuksesta.
 

1 kommentti:

  1. Hyvän näköinen, kauniisti onnistunut marmorointi :) Kiva, että kakku maistui myös pikkusiskollesi :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)