maanantai 13. huhtikuuta 2015

Nopeat sitruuna-omarmuffinit

Sitruunamuffiniresepti on blogini suosituin resepti, eikä ihme. Herkulliset muffinit valmistuvat nopeasti ja ilman vatkainta, ja lopputulos on mehevä ja ihanan sitruunainen. Päätin sitten muokata tätä herkkureseptiä ja lisätä siihen karkkikaapin pohjalta löytyneet kuivahtaneet omarit. Ja kyllä, kuten voitte arvata, lopputulos oli aivan ihana. Kuivahtaneet omarit pehmenivät uunissa, joten tähän käy ne ns. syömäkelvottoman kovatkin.
 
 
 
 
 

 
Mistäs tämä kuono tupsahti?? ;)
 


 
 
Sitruuna-omarmuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
3 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna
75 g margariinia
0,75 dl maitoa
2 munaa
60-100 g omaria, maun mukaan
 
Rouhi omarin palasiksi. Raasta pesty sitruuna ja purista siitä mehu. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet, sitruunamehu, munat, rasva ja maito. Kääntele lopuksi joukkoon omarpalaset. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Muffinit ovat valmiinakin melko vaaleita, joten varo polttamasta niiden pohjia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)