tiistai 21. huhtikuuta 2015

Mutakakkumuffinit kermavaahdolla

Sain lainaksi Leila Lindholmin ihastuttavan Pala kakkua -leivontakirjan. Sen sivut ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia ohjeita! Päätin aloittaa mutakakkumuffineista, mutta monta muutakin ohjetta tuli kirjattua ylös ja ne odottavatkin to bake -listallani. Muffinit olivat mukavan nopeita ja lopputulos tyrmäävän herkullinen. Ne olivat herkullisia lämpimänä mutta myös ihanan tahmaisia kylmänä. Näitä tulee tehtyä varmasti uudelleen!
 
 
 
 


 
 
Mutakakkumuffinit kermavaahdolla
  • riittävyys: 16 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: ilman kermavaahtoa kolmisenkin päivää, täytettynä päivän tai pari
  • vuoat: 16 silikonista tai tukevaa paperista muffinivuokaa
 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
0,5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
 
koristeluun:
kermavaahtoa
marjoja
 
 
Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen öljy sekä siirappi. Sekoita seos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja kääntele varovasti taikinaan. Sekoita viimeisenä suklaasula taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Älä paista muffineita aivan kuiviksi, sillä niiden kuuluu olla mutakakkumaisia. Anna jäähtyä.
 
Koristele muffinit ennen tarjoilua kermavaahdolla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)