keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kinuskinen juustokakku

...vaiko kinuskinen juustokakkupiirakka? Joka tapauksessa, tämä on mielettömän herkullista. Juustokakkutäyte on täyteläisen herkullista ja päällä olevaa kinuskia vain ei kykene vastustamaan. Piirakan voi tehdä jo pariakin päivää aikaisemmin, ja pyhien kiireet vähenevät taas. Jääkaapissa vetäytyessään leivonnainen nimittäin vain paranee. Herkullisia hetkiä kinuskijuustokakun äärelle!
 

 
 
 
 
 
Kinuskinen juustokakkupiirakka
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 12 h
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperi pohjaan pingotettuna + reunat voideltuna
 
pohja:
170 g digestive- tai kaurakeksejä
75 g voisulaa
 
juustokakkutäyte:
400 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
 
kinuskikuorrute:
1,5 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
 
 
Tee pohja. Murskaa keksit kaulimella/tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon voisula. Painele vuoan pohjalle ja sentti reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
 
Valmista täyte. Vatkaa tuorejuustoa noin 20 sek. notkeaksi ja lisää sokerit, vatkaa pari minuuttia kunnes seos on kuohkeaa. Lisää sitruunamehu. Lisää sitten kananmunat yksitellen vatkaten ja kääntele lopuksi joukkoon perunajauho. Kaada pohjan päälle.
 
Paista 160 asteessa noin 30-40 minuuttia. Valmiina juustokakkuseos on ns. pysähtynyt ja jähmettynyt. Anna jäähtyä.
 
Kuorruta ja viimeistele. Sekoita fariinisokeri ja kerma kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin kymmenisen minuuttia kunnes seos on hieman paksuuntunut. Jäähdyttele hieman 1-2 min ja kaada sitten kakun päälle. Auta kinuskikuorrutetta leviämään lastan avulla. Koristele halutessasi esim. suklaarouheella ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)