maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kahden suklaan cookiet

Cookiefanina taas yksi ohje lisää. Pidemmiltä puheilta teitä säästäen voin yksinkertaisesti todeta, että nämä ovat mahdottoman ihania..!
 
 
 
 

 
 
 

Kahden suklaan cookiet
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vinkki: saat eilisestä cookiesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
 
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
125 g = 2 dl vehnäjauhoja
100 g = 1,5 dl vehnäjauhoja
25 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 + 0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
 
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaat karkeasti, sattumia saa jäädä. Älä anna valkosuklaan ja tumman suklaan mennä sekaisin vaan pidä ne erillään. Jaa vaahto kahtia. Sekoita 125 g vehnäjauhoja, 0,5 tl soodaa ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa 100 g vehnäjauhoja, kaakaojauhe ja 0,5 tl soodaa. Kääntele lopuksi tumman taikinan joukkoon valkosuklaarouhe ja vaalean taikinan joukkoon tumma suklaa. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Ota tummasta taikinasta 30 nokaretta ja vaaleasta myös. Yhdistä nokareet ja pyörittele palloiksi. Nostele ne leivinpaperin päälle pellille, 10 palloa per pelti.. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää tilaa. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.
 
 
Vinkit:
1) Älä laita liikaa jauhoa; jos et omista vaakaa, mittaa tarkasti äläkä ravistele jauhoja tiiviisti mittaan.
2) Anna taikinan levätä jääkaapissa; muuten saat todella matalia littana-cookieita.
3) Älä litistä taikinapalloja!
4) Uskalla ottaa miltei raa'at cookiet pois uunista; reunat ovat vain hieman kiinteytyneet kun ne ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)