torstai 19. maaliskuuta 2015

Valkosuklaapalat mustaherukkamarmorilla

Kun inspiraatio on kadoksissa eikä englanninkielisiltäkään leivontasivustoilta löydy mitään mukavaa, on helppo turvautua Baking Instinct -blogiin. Sieltä löytyy varmasti jotakin. Tällä kertaa päädyin mustaherukkaleivoksiin. Ulkonäkö muistuttaa etäisesti marjapiirakkaa, mutta rakenne viittaa enemmän brownieihin - tai tässä tapauksessa blondieihin valkosuklaan määrän huomioiden. Leivokset olivat kieltämättä ihania. Pohja oli browniemaisen pehmeä ja valkosuklainen, mutta mustaherukka raikastaa kokonaisuuden ihanasti. Lyhyesti tiivistettynä - koukuttavia leivoksia.
 
 
 

 
 
 
 
Mustaherukkablondies
 
  • riittävyys: noin 16-20 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa, meillä ei säilynyt kauempaa...
  • vuoka: noin 25x25 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
200 g voita tai margariinia
200 g valkosuklaata
2,5 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 kananmuna
200 g mustaherukoita soseutettuna
 
 
Sulata valkosuklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa, sekoita voimakkaasti tasaiseksi. Rasva ei saa erottua valkosuklaan joukosta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää valkosuklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Lisää viimeisenä kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Lusikoi mustaherukkasose taikinan päälle. Nostele taikinaa haarukalla niin, että marjasose leviää kauniisti taikinaan. Pinta saa jäädä marmoroituneen näköiseksi.
 
Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Valmis leivonnainen on saanut kauniin värin ja kypsynyt reunoilta. Keskus saa olla vielä hieman pehmeä ja kostea. Älä kuitenkaan jätä liian löysäksi. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla. Anna jäähtyä rauhassa ja leikkaa kolmioiksi. Siistin leikkausjäljen aikaansaamiseksi leivonnainen kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)