sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sunnuntain lettujälkiruoka

Tänään halusin tehdä perheelleni niinkin tavallista jälkiruokaa kuin lettuja. Perinteisyys kunniaan, olivat aivan ihania pitkästä aikaa. Lettujen seurana tarjosin kermavaahtoa ja vadelma-viinimarjasurvosta. Hillon puutteessa survoin pakastimesta löytyneitä mustia viinimarjoja ja lisäsin joukkoon vadelmamarmeladia. Makeaa mutta samalla raikasta!
 
 
 
 
 
Pikkuletut
  • riittävyys: noin 40 pientä lettua / 4-5:lle jälkiruoaksi
  • valmistusaika: aktiivinen n. 30 min paistamisineen + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: parhaimmillaan tuoreena, jääkaapissa pari päivää
 
taikina:
4 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
 
paistamiseen:
voita, öljyä tai muuta rasvaa
 
Sekoita ainekset vispilällä sekaisin ja anna turvota puolisen tuntia. Kuumenna lettupannu kuumaksi ja laita jokaiseen koloon hieman rasvaa. Annostelee taikinaa koloihin ja paista kypsäksi, käännä välissä. Tarjoile esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)