perjantai 27. maaliskuuta 2015

Suklaiset pääsiäiskuppikakut

Mistä pääsiäisen herkut on tehty? Suklaasta, rahkasta, raikkaista hedelmistä. Näihin kuppikakkuihin päätyivät suklaa ja mango. Pohjana on tuttu suklaakuppikakkuohje, kuorrutteena vastustamaton valkosuklaakreemi. Viimeistely pääsiäiskarkeilla tuo juhlaa lähemmäksi. Kuppikakkua puraistessa sisältä paljastuu ihana yllätys - hennosti sitruunainen mangotäyte on mukava piristys suklaiselle kuppikakulle. Herkullisia ja pitkästä raaka-ainelistasta huolimatta melko yksinkertaisia! Näitä kelpaa tarjota pääsiäisen jälkiruokapöydässä.


 

 
 

Suklaiset pääsiäiskuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: noin 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  
pohjat:
100 g = 1,5 dl jauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
täyte:
80 g säilykemangoa soseutettuna
25 g voita tai margariinia
2 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl perunajauhoja
1 keltuainen
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
20 g voita tai margariinia
70 g valkosuklaata
maitoa
 
koristeluun:
pääsiäiskarkkeja
 
 
Leivo pohjat. Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. 
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää. 
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
 
 
Tee täyte kuppikakkujen paistuessa. Kuumenna aineksia kattilassa, sekoita samalla. Kiehauta ja ota pois levyltä. Anna jäähtyä.
 
Koverra kuppikakkuihin kolot käyttäen kuppikakkukoverrinta tai puukkoa. Laita teelusikallinen täytettä koloon ja nosta koverrettu osa päälle. Täytä näin kaikki kuppikakut ja nosta sitten jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi. (Katso kuvakollaasi alempaa!)
 
 
Kuorruta ja koristele.  Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita tomusokeriin voi ja suklaasula. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa, kunnes seos on sopivaa.Valmis kuorrute on pursotettavaa eli melko paksua. Pursota kuorrute kuppikakuille. Voit levittää kuorrutteen myös (paletti)veitsellä sipaisten. Koristele karkeilla.
 
Anna kuppikakkujen kuorrutteen kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)