maanantai 2. maaliskuuta 2015

Suklainen rommi-rusinakakku

Tämänkin kakun teosta on jo jonkin aikaa, se meinasi jäädä unholaan... Tein tämän isovanhemmilleni lahjaksi, toivottavasti kakku osui nappiin. Idea kakkuun syntyi kuin vahingossa. Äitini teki meille puuroa rusinasopan kera, ja huuhtoi vahingossa liikaa rusinoita soppaa varten. Ylimääräiset huuhdotut rusinat eivät oletettavasti kauaa säily, joten hän vinkkasi minulle että voisin tehdä niistä jotain. Isovanhempia mietiskellessä mieleen juolahti rommi-rusinakakku - ei muuta kuin tuumasta toimeen! Lisäsin taikinaan vielä hieman tummaa suklaata rouheen muodossa tuomaan makua. Tein kakun kauniiseen kukkavuokaan ja viimeistelin sulatetulla suklaalla.
 
 
 
 
Suklainen rommi-rusinakakku
  • riittävyys: noin 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: ainakin viitisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: rengasvuoka tai muu kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna, vetoisuus n. 2 l
100  = 1,5 dl rusinoita
0,5 dl rommia
50 g tummaa suklaata
150 g margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
 
koristeluun:
pari palaa tummaa suklaata
Laita rusinat maustumaan rommiin mielellään tunniksi tai pariksi.
 
Rouhi tumma suklaa. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula, jogurtti ja munat. Kääntele viimeisenä joukkoon suklaarouhe ja rusinat liemineen. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 1 h kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Koristele kakku. Sulata suklaa ja lusikoi se pakastuspussiin. Leikkaa kulmasta pieni pala pois ja pursota koristekuviota/raitoja kakun päälle.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)