tiistai 10. maaliskuuta 2015

Sitruunaiset lakritsimuffinit

Arki-illan pelastuksena toimii nopea muffiniresepti. Sitä voi varioida loputtomiin, ja tällä kertaa päädyin lakritsaisiin. Osasyyllinen valintaan saattaa toki olla kaapissa parasta ennen -päiväyksen ohittanut lakupussi ja jääkaapin nuutunut sitruuna... Joka tapauksessa, muffinit olivat oikein meheviä ja herkullisia sekä kylminä että lämpiminä!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitruunaiset lakritsimuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: jääkaapissa kolmisen päivää
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinvuokaa (käytä mielellään muffinipeltiä apuna)
 
75 g voita tai margariinia
60-100 g lakritsia - riippuu kuinka lakritsaisia haluat
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
0,75 dl maitoa
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
 
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi. Pilko lakut pienemmiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, sitruunan kuori, sitruunamehu, maito ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä lakupalat taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa ja muffinit ovat koskettaessa kimmoisia. Muffineiden pinta ei ruskistu juurikaan. Anna jäähtyä hetki ja nautiskele.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)