maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sitruuna-salmiakkitiikeri

Törmäsin jokin aika sitten Yhteishyvän erilaiseen tiikerikakku-ohjeeseen. Perheeni on salmiakin/lakritsin ystävä joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! Ja kyllä, herkullista oli. Ainakin siskoni Pikku Pippuri piti kakusta, sillä viidettä palaa syödessään hän totesi: "On tämä ihan hyvää..."
 
Ps. Kakku maistuu myös kylmänä - mehevyys ei katoa minnekään.
 
 
 
 
 
Sitruuna-salmiakkitiikeri
  • riittävyys: noin 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h jäähtymisineen
  • säilyvyys: likemmäs viikon jääkaapissa
  • vuoka: noin 2 litran kuivakakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
50 g turkinpippureita
0,5 dl kuohukermaa tai maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
 
 
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan käännellen.
 
Murskaa turkinpippurit rouheeksi. Kiehauta kerma tai maito kattilassa ja lisää rouhe. Keitä kunnes turkinpippurit ovat liuenneet. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
 
Ota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen turkinpippuriseos. Sekoita lopun taikinan joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Nostele puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, lisää päälle tumma taikina. Päällimmäiseksi tulee taas vaaleaa taikinaa. Pistele taikinaa haarukalla jotta raita hieman marmoroituu.
 
Paista 175 asteessa noin 50-55 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa sitten. Jätä vuoka kakun päälle ja anna sen jäähtyä vielä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)