torstai 12. maaliskuuta 2015

Red velvet cookies

Mitä syntyy, kun yhdistetään iki-ihana red velvet cake ja syntiset cookiet? Liian vastustamaton herkku! Näissä valtavissa kekseissä on red velvet caken "punainen" maku cookieiden muodossa. Taikinassa on reilusti valkosuklaata, joten keksit eivät jätä suklaanhimoa.
 
Kiitokset tästä reseptistä kuuluvat Sallylle. Suomenkielisiä reseptejä ei löytynyt, mutta onneksi Sallyyn voi aina luottaa. Sieltä löytyikin useampi red velvet -resepti eri leivonnaisille perinteisestä kakusta brownieihin. Kuten arvata saattaa, varsinkin jos on yhtään minua seurannut, resepti ei taaskaan pysynyt samanlaisena. Muutoksia ja muutoksia, mutta ei huonoon suuntaan!
 
Nyt lähden keittiön puolelle kehittelemään herkullisten gluteenittomien leivosten reseptiä. Niistäkin tullaan vielä kuulemaan...
 
 
 

 



Red velvet cookies
  • riittävyys: 18 isoa keksiä
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: noin viikon jääkaapissa tai huoneenlämmössä tiiviissä astiassa

195 g = 3 dl vehnäjauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
115 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl maitoa
2 tl vanilja-aromia tai tuplamäärä -sokeria
1-2 rkl elintarvikeväriä
180 g valkosuklaata rouhittuna

 
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota voita noin minuutin ajan sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää sokerit ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää sitten kananmuna, maito ja vanilja-aromi ja vatkaa pienellä teholla sekaisin. Värjää taikina punaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon kuivat aineet. Jos väri haaleni mielestäsi liikaa, lisää punaista. Kääntele viimeisenä valkosuklaarouhe taikinaan ja kääri taikina folioon. Anna levätä jääkaapissa vähintään 1 h.

Pyörittele taikinasta 18 palloa, omani painoivat 39 g. Laita pallot kahdelle pellille eli 9 kpl/pelti. Paista pelti kerrallaan 175 asteessa noin 10-11 minuuttia. Älä paita liikaa! Valmiit cookiet ovat keskeltä pehmeitä, jopa hieman raakoja ja reunoilta kypsempiä. Jäähdytä viitisen minuuttia ennen siirtelyä, jotta cookiet eivät hajoa. Tarjoa haaleina tai jäähtyneinä.
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)