lauantai 21. maaliskuuta 2015

Raikkaat persikkakeikausmuffinit

Nyt blogissanikin aletaan siirtyä pääsiäisen makuihin. Halusin piristää kiireistä perjantai-iltaani leipomalla, joten päädyin melko nopeaan ja tuttuun reseptiin. Muutin taikinan sitruunaiseksi ja pohjalle persikkasiivuja - helppoa mutta herkullista! Muffinit olivat ihanan meheviä kylminä, en edes ehtinyt maistaa niitä uunituoreeltaan. Sitruuna tuo piristystä taikinaan muttei valtaa makumaailmaa. Kermavaahtonokare kruunaa kokonaisuuden täydelliseksi.
 
Pahoittelut kuvasta, valoistus oli heikkoa myöhään illalla...
 
 
 
 
 
 
Raikkaat persikkakeikausmuffinit
  • riittävyys: 12-15 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolme, neljäkin päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12-15 silikonista tai paperista muffinivuokaa voideltuna
 
tölkki säilykepersikkaa siivuina tai puolikkaina, noin 410/235 g
120 g = 2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
2 kananmunaa
130 g = 1,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
 

Pilko persikat. Jaa palaset muffinivuokien pohjille. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuuma/lämmin voiseos ja sekoita rauhallisesti. Lisää kuivat aineet käännellen joukkoon, lisää myös sitruunamehu ja -raaste. Jaa taikina persikkapalojen päälle.
 
Paista muffineita uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes muffiniin työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja irrota muffinit sitten varovasti vuoistaan. Tarjoa muffinit lämpöisinä tai kylminä kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)