perjantai 6. maaliskuuta 2015

Raidallinen sitruuna-mansikkakääretorttu

Vaikka maku onkin tärkeintä, myös kaunis ulkonäkö tuo makua leivonnaiseen. Mieluummin sitä kaunista leivonnaista syö, eikö? Tässä kääretortussa on etsitty tumman ja vaalean kontrastia raidoilla. Täytteenä on raikasta sitruuna-kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Makean hillon rinnalle tuo sitruuna-kermavaahto on täydellistä! Kääretorttu ei kauaa säilynyt, ja jopa sitruunaa vihaava pikkusiskoni kehui sitä...
 
 
 

 


Raidallinen sitruuna-mansikkakääretorttu
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: uunipelti leivinpaperilla vuorattuna
pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
 
täyte:
noin 2-3 dl mansikkahilloa tai -sosetta
1-1,5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
puolikas sitruuna
 
 
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi puulastalla. Ota puolet taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Lusikoi taikinat pursotuspusseihin tai kolmen litran pakastepusseihin. Jos käytät pakastepusseja, leikkaa kulmasta pala pois. Pursota pellille vinoraitoja ensin vaaleasta taikinasta ja sitten väleihin tummaa taikinaa, katso kuvat alempana. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kippaa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä liinalla. Anna jäähtyä.
 
Täytä kääretorttulevy. Vaahdota kerma paksuksi. Purista sitruunasta mehu ja lisää sitä teelusikallinen kerrallaan kermavaahtoon. Vatkaa aina välissä. Älä lisää koko sitruunamehua kerralla, muuten kermavaahto juoksettuu! Mausta sokerilla, tarkista makeus. Levitä ensin hillo ja sitten täyte kääretorttulevylle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Jätä jääkaappiin vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)