tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pähkinä-suklaagalette

Herkullista suklaagalettea kokeilin Maku-lehden (1/2015) reseptillä ja kyllä kannatti! Pohja on rustiikkinen mutta mehevä ja runsaan pähkinäinen suklaatäyte vie kielen mennessään. Ja aina vain paranee kun nautiskelee galettea kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa... Vinkkinä; Eilinen piirakka maistuu kuin tuoreelta, jos sen lämmittää mikrossa.
 
 
 
 
 
 
 
Pähkinä-suklaagalette
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
 
pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 rkl tavallista tai fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl vettä
 
täyte:
3 dl pekaani- ja cashewpähkinöitä
1,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
1 keltuainen
1 rkl siirappia
 
voiteluun:
1 (pieni) kananmuna
 
 
Aloita pohjasta. Nypi jauhot, voi, sokerit ja suola murumaiseksi, lisää vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
 
Sekoita täytteen ainekset. Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla ohueksi pyöreäksi levyksi, jonka halkaisija on vähintään 30 cm. Levitä täyte levylle, mutta jätä reunoille muutama sentti tyhjää. Rypytä reunat rennosti täytteen päälle. (Katso kuvat alempana.) Voitele reunat kananmunalla.
 
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin väriset ja pohja tuntuu kypsältä. Tarkkaile, etteivät pähkinät pääse tummumaan liikaa. Anna jäähtyä hetki ja nautiskele lämpöisenä.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)