tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen mangojäädyke

Ainakin meillä kotona syödään pääsiäisenä juhla-ateria, ja niin varmasti muissakin perheissä. On helppoa jos jälkiruoan saa tehtyä jo vaikka edellisenä päivänä, jotta pääruokaankin ehtii keskittyä kunnolla. Tuhdin aterian jälkeen on ihana syödä kevyt jälkiruoka. Mangojäädyke on täydellinen ratkaisu tähän tilanteeseen. Sen voi tehdä yhtenä isona jäädykkeenä taikka pieninä annosjäädykkeinä. Loppusilauksen antaa suklaakastike, jonka voi myöskin tehdä jo etukäteen.
 
 
 
 
 
Pääsiäisen mangojäädyke
  • riittävyys: 1 iso jäädyke 10:lle tai 10-12 pientä annosjäädykettä
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + jäätyminen mielellään yön yli
  • säilyvyys: pakastimessa useita viikkoja
  • vuoka: kakku- tai jäädykevuoka tai silikoniset muffinivuoat
 
jäädyke:
2,5 dl flora vispiä
50 g valkosuklaata
1 kananmuna tai valkuainen
noin 200 g = pieni säilykepurkki mangoa
 
suklaakastike:
0,25 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl kaakaojauhetta
noin 20 g tummaa suklaata rouhittuna
 
koristeluun:
valkosuklaata rouhittuna
 
 
Tee jäädykkeet. Vaahdota flora vispi ja toisessa kulhossa kananmuna tai valkuainen. Sulata valkosuklaa ja soseuta mango. Kääntele vaahdot sekaisin ja lisää sekä valkosuklaasula että mangosose. Kaada vuokaan tai vuokiin ja tasoita pinta. Pakasta mielellään yön yli.
 
Viimeistele suklaakastikkeella. Kumoa jäädyke. Sekoita kuorrutteen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti kunnes kastike sakenee. Valuta kastiketta jäädykkeelle ja koristele valkosuklaarouheella. Pakasta vielä tarjoiluun asti tai tarjoile saman tien.
 
Vinkki: Ota jäädyke huoneenlämpöön pehmenemään ennen tarjoilua: Iso jäädyke 10-15 min ja pienet jäädykkeet 5 min ennen.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)