keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kotitekoinen maapähkinävoi

Ihmiset jakautuvat tässäkin asiassa kahtia; toiset rakastavat maapähkinävoita, toiset taas eivät. Itse kuulun ensimmäisiin, valehtelematta. Maapähkinävoi sopii kaikkeen - leivontaan, ruuanlaittoon, jogurtin sekaan, puuron kaveriksi, smoothieihin. Toki se on hyvää niinkin, suoraan purkista lusikoituna... Kaupasta saatavat maapähkinävoit ovat usein täynnä suolaa, sokeria, kasvirasvaa tai muuta ylimääräisiä aineita. 100% maapähkinävoita ei kuitenkaan ole mahdoton saada: sitä voi tehdä itse. Tässä vaiheessa on turha pelästyä, se on oikeasti helppoa. Tarvitset vain tehosekoittimen, tosin kestävällä sauvasekoittimellakin onnistuu.
 
Toivottavasti blogiini päätyy jokin herkullinen maapähkinävoita sisältävä resepti. On vain sellainen pieni ongelma, että muut perheessäni eivät välitä tuosta ihmeellisesti herkusta.
 
 
 
 
 

 
 
 
Maapähkinävoi
  • riittävyys: noin 2 dl valmista tahnaa
  • säilyvyys: pari viikkoa jääkaapissa
 
200 g maapähkinöitä
 
 
Aloita paahtamalla pähkinöitä leivinpaperilla pellillä 175 asteessa noin 10-20 minuuttia. Valmiit pähkinät tuoksuvat ja ovat saaneet hieman väriä. Irrota kuoret hieromalla pähkinöitä keittiöpyyhkeellä. Kaada kuoritut pähkinät tehosekoittimeen ja suurruuttele tahnaksi. Kaavi aina välillä kulhon reunoilta pähkinämassaa keskelle. Pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi ja siitä pikkuhiljaa tahnaksi. Suurruuta kunnes maapähkinävoi on makuusi sopivaa. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)