keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kasvisletut arjen kiireisiin

Nopeille arkiruokaresepteille on aina käyttöä, ja tämä resepti on juuri sellainen. Olen tehnyt näitä pikkulettuja muutaman kerran tässä lähiaikoina, ja olen täysin hurmoksessa niihin. Kasvissosekeittoa tuppaa jäämään aina hieman yli, ja näihin lettuihin se on helppo käyttää. Kuvissa olevat on tehty bataattikeiton jämistä. Toki jos kasvissosekeittoa ei koskaan ole ylimääräistä, voi lettuja varten myös keittää esim. porkkanoita ja soseuttaa ne. Toimii takuuvarmasti! Tarjosin pikkuletut lohkoperunoiden kera ja hyvin maistuivat. Loput katosivat tässä blogipostausta tehdessä, olivat ihania myös kylminä.
 
 
 
 
 
Kasvisletut arjen kiireisiin
  • riittävyys: 25-35 pikkulettua
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min paistaminen mukaan luettuna + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: muutaman päivän jääkaapissa
 
250-300 g kasvissosekeittoa tai kasvissosetta
1 kananmuna
1,75 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
2,5 dl kevytmaitoa
2 rkl juoksevaa rasvaa
 
 
Sekoita ainekset sekaisin ja anna turvota vähintään 15 min, kauemminkin voi. Lisää lettupannun koloihin rasvaa ja kaada taikinaa koloihin. Paista pikkuletut kauniin ruskeiksi ja käännä välissä. Tarjoile esimerkiksi lohkoperunoiden ja raikkaan salaatin kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)