lauantai 7. helmikuuta 2015

Vadelmaiset sydänleivokset

Ystävänpäivän kunniaksi uusi resepti suloisille leivoksille! Leivosten pohjana on helppo kääretorttupohja, täytteenä vadelmamarmeladia sekä lime-kermavaahtoa, kuorrutteena tomusokerikuorrutus. Olivat ihanan makeita, mutta siitä syystä on helppo tyytyä vain yhteen - ja ehkä hyvä niin...
 
Kääretorttupohja leikataan sydänmuotilla, joten siitä jää väkisin rippeitä. Pohjan ja täytteen jämistä saa koottua helposti kakun, niitä ei siis kannata heittää pois.
 
 
 

 
 
 
Vadelmaiset sydänleivokset
  • riittävyys: noin 17 leivosta + pohjan ja täytteiden jämistä pieni kakku
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
 
limecurd:
2 limen kuoriraaste ja mehu
1 keltuainen
20 g voita tai margariinia
2 tl perunajauhoja
2 rkl sokeria
 
pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
annos limecurdia
2,5 dl flora vispiä
1-2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
 
kuorrute:
3 dl tomusokeria
vettä
halutessasi punaista väriainetta
 
koristeluun:
sokerimassakukkia, nonparelleja, suklaarouhetta... vain mielikuvitus on rajana!
 
 
Aloita tekemällä limecurd. Sekoita ainekset kattilassa samalla kuumentaen. Kiehauta kunnes seos sakenee, ja ota sitten pois levyltä. Laita jääkaappiin jäähtymään.
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilöiden, sekoita varovasti. Kaada taikina pellille ja tasoittele pinta. Paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kumoa torttulevy heti sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjaleivinpaperi. Peitä pohja liinalla ja jätä jäähtymään.
 
Täytä leivokset. Leikkaa kääretorttupohjasta sydänmuotilla sydämiä. Säästä pohjan rippeet. Vaahdota vispikerma ja sekoita sen joukkoon limecurd. Levitä puolille sydämistä vadelmamarmeladia, jätä puolet "kansiksi". Levitä marmeladin päälle nokare limevaahtoa. Nosta toinen puolisko päälle. Laita leivokset jääkaappiin odottamaan.
 
Kuorruta ja viimeistele. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä, kunnes seos on löysää muttei liian ohutta. Värjää halutessasi. Jaa kuorrute leivoksille ja levitä veteen kastetulla (paletti)veitsellä sileäksi. Jos kuorrute meinaa jähmettyä, kasta veitsi uudelleen veteen ja levitä sillä kuorrutetta. Kuorrute saa valua hieman reunoillekin, se kuuluu asiaan. Viimeistele leivokset haluamallasi tavalla.
 
Itse tein sokerimassakukkaset vain yhdistelemällä "terälehtiä", eli littanoiksi painettuja pallosia.
 
Tee rippeistä kakku. Jaa pohjarippeet noin kolmeen osaan. Vuoraa pieni vuoka tai astia kelmulla, minulla se oli noin 10 cm halkaisijaltaan. Laita pohjalle kolmasosa pohjarippeistä, kostuta hieman sokerilla maustetulla maidolla. Levitä vadelmahilloa päälle. Jos sitä ei jäänyt, voit käyttää mitä vain pakastemarjoista hilloihin ja säilykehedelmiin. Levitä täytteen päälle noin kolmasosa jäljelle jääneestä vaahdosta. Kokoa kakku näin. Levitä loppu lime-kermavaahto kakun päälle ja koristele jos haluat.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)