maanantai 16. helmikuuta 2015

Syötävän suloiset marianne-suklaakuppikakut

Mariannekuppikakuissa yhdistyvät uskomattoman pehmeä ja mehevä suklaapohja, lempeä vaniljakuorrute ja herkullinen Cocktailtikusta ja mariannen käärepaperista askarreltu sydänkoriste kruunaa kuppikakut syötävän suloisiksi.
 
 
 

 
 
Marianne-suklaakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: noin 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa

 
pohjat:
100 g = 1,5 dl jauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
muutama tippa vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl maitoa
 
koristeluun:
muutama marianne rouhittuna
(voit halutessasi askarrella myös mariannesydämiä cocktailtikuista ja käärepapereista)
 
 
Leivo pohjat. Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. 
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää. 
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
 
 
Tee kuorrute. Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa samalla sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Ei liian valuvaa, mutta pursotettavaa. Sekoita kuorrutteen joukkoon vanilja. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kakkuset. Voit myös jakaa kuorrutteen kakuille ja levittää sen veitsellä sipaisten. Koristele kuppikakut mariannerouheella ja halutessasi mariannesydämillä.
 

Anna kuppikakkujen kuorrutteen kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)