maanantai 9. helmikuuta 2015

Syntiset suklaasuukot

Jääkaapissa odotti yksinäinen valkuainen, ja halusin käyttää sen johonkin. Inhoan ruuan pois heittämistä. Ennen kuin joku raaka-aine on mennyt vanhaksi, se on syytä käyttää. Ei vain odottaa, että se vanhenee oikeasti.
 
Kyllä, se oli vain yksi valkuainen. Mutta entäs sitten. Sen käyttö on vallan mainio syy vähän liiankin makoisaan jälkiruokaan. Päädyin siis tekemään pusuja. Niiden ohje löytyi useammastakin lähteestä, mutta Kakkumonsterin ohje oli se, jonka mukaan lopulta tein. Ja voi että ne olivat hyviä. Vähintään yhtä hyviä kun ne kaupan hyllyiltä ostetut. Ulkonäkö ei nyt ollut ihan kiitettävän arvosanan arvoisia, mutta se ei makua haitannut.
 
Tein ohjeen yhdestä valkuaisesta, ja pienensin toki muutkin samalla mittaa. Laitan ohjeen nyt kuitenkin kolmella valkuaisella, selkeämpi niin. Yhdestä valkuaisesta sain 8 pientä suukkoa. Ohje on perinteisille vaniljaisille, niille parhaimmille...
 

 

 
 
Syntiset suklaasuukot
  • riittävyys: 15 isompaa tai 20-24 pientä
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 10 min
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa, jos säilyvät...
 
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
15 keksiä, esim. Marie (tai pienempiä enemmän, myös vohvelilevy kelpaa)
200 g tummaa suklaata
2 tl öljyä
 
 
Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi. Lisää pikkuhiljaa loppu sokeri ja vatkaa kunnes vaahto pysyy ylösalaisin olevassa kulhossa. Vatkaa lopuksi vaniljasokeri joukkoon.
 
Pursota vaahto kekseille korkeiksi keoiksi, ne hieman lätsähtävät uunissa. Paista 150 asteessa noin 6-8 minuuttia kunnes vaahto on kiinteää ja kimmoisaa pinnalta.
 
Sulata suklaa ja öljy mikrossa tai vesihauteessa. Kasta suukot suklaaseen, voit avittaa suklaan leviämistä veitsellä. Laita jähmettymään muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ja nautiskele.
 
 
Paiston jälkeen
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)