tiistai 3. helmikuuta 2015

Sydämelliset suklaacookiet

Suklaacookiet paperipussiin pakattuna on ihana ja herkullinen lahja. Keksit eivät ole turhanpäiväisiä, ne tulee varmasti syötyä - ainakin jos ne ovat hyviä. Tällä ohjeella on vaikea epäonnistua. Ainut hankala kohta on paisto; cookiet täytyy uskaltaa ottaa raakoina uunista ulos. Paiston jälkeenkin ne jatkavat vielä kypsymistään, joten ole tarkkana. Itse en ole vielä päättänyt, mitä annan ystävilleni, mutta nämä ovat ehdokaslistalla.
 
Sitten hieman ohjeesta. Cookiet voi pakastaa raakana. Pyörittele ne pallukoiksi ohjeen mukaan ja pakasta sitten leivinpaperin päällä tiiviissä rasiassa. Kun tahdot cookieita, nostele jäiset pallot vain pellille ja paista normaalisti, älä sulata! Pakastetut saattavat olla minuutin tai kaksi pidempään kuin ohje sanoo. Itse tein nämä herkut niin, ja lopputulos oli mahtavasti onnistunut.
 
Tein 15 toffee-suklaatäytteistä ja 15 valkosuklaahipuilla, mutta jos toinen vaihtoehdoista ei miellytä, tuplaa toisen "täytteen" määrä ja tee vain sellaisia.
 
 
 

 

 
 
 
Sydämelliset suklaacookiet
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vinkki: saat eilisestä cookiesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
  • vinkki2: taikinapallot voi pakastaa ja paistaa myöhemmin jäisinä, mutta muuten normaalisti
 
taikina:
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
 
valkosuklaahippu:
100 g valkosuklaata rouhittuna
 
toffee-suklaa:
1 levy Pandan toffeetäytesuklaata, 15 palaa
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Taikinan kuuluu olla paksua. Jaa taikina kahtia, laita toinen osa jo jääkaappiin. Sekoita toiseen valkosuklaahiput. Laita sekin jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Valkosuklaahippucookiet: Pyörittele taikinasta korkeita (n. 1 cm) ja sydämen muotoisia taikinapalleroita. Toffee-suklaacookiet: Jaa taikina 15 osaan ja litistä osat ohuiksi lattanoiksi. Laita päälle suklaapala ja kiedo kiinni. Muotoile sydämiksi. Tästä taikinasta tulee yhteensä 3 pellillistä, eli nostele leivinpaperille 10 sydäntä / pelti. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Noin 5 minuutin jälkeen cookieiden sydämen mallista muotoa kannattaa avittaa veitsellä, syvennä "lovea" ja terävöitä kärkeä. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)