keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Reissu Tampereelle

Olin käymässä Tampereella, tosin olin siellä vain yhden yön. Sinäkin aikana kuitenkin ehtii vaikka mihin, joten tässä muutama ruokapaikkavinkki Tampereelle.
 
 
 
Sokos Hotel Tammer
Satakunnankatu 13
 
 
 
Yövyimme täällä. Hotelli oli kaunis ja viihtyisä, ja palvelu oli ystävällistä. Kuitenkin huomattava miinus oli huoneen viileys. Jouduimme pyytämään lisäpatterin ja peittoja, sillä huoneessa - ja itse asiassa melkein koko hotellissa - oli todella kylmä. Muutaman tunnin jälkeen viihtyvyys oli parempi, kun patteri oli lämmittänyt huoneen. Aamupalalla riitti valikoimaa, ja ruoka oli hyvää. Erityisesti parissa kuvassa oleva punajuuri-suklaakakku oli taivaallista! Makean ystävänä jäin kaipaamaan enemmän herkkuja, mutta niiden puute oli terveyden kannalta varmaankin vain hyvä... Vaikea sanoa, menisinkö uudelleen. Parempaakin on nähty, tämä oli keskitasoa.
 
 
 
Ravintola Trattoria
Satakunnankatu 13
 
 
 
Saapuessamme Tampereelle kävimme heti lounaalla. Valitsimme paikaksi Trattorian, sillä se oli aivan hotellimme vieressä. Trattorian lounaslista oli melko tynkä; neljä hyvin tavallista annosta. Minä ja siskoni otimme mozzarellabruchetat. Ulkonäkö oli kyllä upea, mutta maku aika tylsä. Lisukkeena olleet perunat taas maistuivat todella herkullisilta, ne oli maustettu hyvin. Vanhempani ottivat kanapastaa. Sen ulkonäkö oli hieman tylsä mutta maku kuulemma hyvä. Ravintola ei ollut aivan huipputasoa mutta plussaa läheisestä sijainnista.
 
 
 
 
Tampereen Vohvelikahvila
Ojakatu 2
 
 
 
Lyhyesti kuvailtuna täydellinen paikka. Kävimme vohvelikahvilassa pyynnöstäni, sillä olin kuullut siitä paljon kehuja. Sekin sijaitsi hotellimme lähettyvillä. Kahvila oli pieni ja vähän erikoisempi mutta ihana. Sisustusta piristivät seiniä koristavien kahvikuppien kirjo. Kollaasin yläosassa on minun vohvelini, täydellinen pähkinä-suklaavohveli. Vohveli itsessään oli suklainen ja sisälsi pähkinärouhetta, päällä appelsiinimarmeladia, reilusti kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Se oli aivan ihana..! Alakuvassa on etualalla omenavohveli ja taaempana mokkavohveli. Seurueemme oli enemmän kuin tyytyväinen. Hintaa vohveleilla oli mausta riippuen 5-6 euroa.
 
 
 
Ravintola Huviretki
Koskikatu 5
 
 
 
Kävimme illallisella Huviretkessä, ja olin valintaan todella tyytyväinen. Arki-illan vuoksi paikka oli melko hiljainen, joten palvelu oli nopeaa - mikä on vain hyvä juttu! Ennen varsinaista pääruokaa pöytään tuotiin leipä, joka oli juuri lämmitetty ja siksi erityisen tuoreen oloinen. Pääruoaksi valitsin kasvisruokaa nimeltä vuohenjuustokasvistorni. Se sisälsi mielettömän herkullisia porkkanaröstejä, erilaisia kasviksia, vuohenjuustoa, pinaattia ja siemeniä. ♥ Annos oli täydellinen. Se on kollaasissa vasemmalla ja oikealla on isäni annos pippurikanaa, kuulemma herkullista sekin. Jälkiruoaksi valitsin suklaakakkua mangokastikkeella, joka näkyy kuvassa. Kakku oli täyteläinen ja suklainen, hieman mutakakkumainen. Mangokastikkeen kanssa se oli liian hyvää. Siskoni halusi jäätelöannoksen kinuskikastikkeella, sekin näkyy kuvassa. Tätä paikkaa suosittelen erityisesti!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)