keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Raikas omenakääretorttu

Tämänkin kääretortun idea lähti hyvin tavallisella tavalla: jääkaapissa pitkään ollut avattu omenamarmeladi piti käyttää, ja samalta hyllyltä löytyi myös puolikas sitruuna ja purkki rahkaa, jonka parasta ennen oli mennyt jo. Maanantain apean olon virkistää aina leipominen. En tiedä mitään ihanampaa kuin tarttua reseptivihkoseeni ja sulkea muu maailma pois. On vain yksi asia, johon pitää keskittyä, ja se on leivonnainen. Rakastan yhdistellä kirpeää ja makeaa, naureskella kömmähdyksilleni ja miettiä leivonnaisen ulkonäköä. Ja vaikket olisikaan samanlainen kuin minä - leipomisesta täysin siemauksin nauttiva - ainakin lopputulos palkitsee. Onko mitään parempaa kuin istahtaa rankan maanantain jälkeen sohvalle nautiskelemaan höyryävän kuumasta teestä ja palasta vastaleivottua omenakääretorttua?
 
 
 
 
Raikas omenakääretorttu
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: uunipelti leivinpaperilla vuorattuna

pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
noin 100 g = 1 dl omenamarmeladia
1 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
puolikas sitruuna
 
 
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi puulastalla. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kippaa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä liinalla. Anna jäähtyä.
 
Täytä kääretorttulevy. Vaahdota kerma paksuksi. Purista sitruunasta mehu ja lisää sitä teelusikallinen kerrallaan kermavaahtoon. Vatkaa aina välissä. Älä lisää koko sitruunamehua kerralla, muuten kermavaahto juoksettuu! Sekoita sitten joukkoon maitorahka ja sokeri. Levitä ensin marmeladi ja sitten täyte kääretorttulevylle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Jätä jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.
 
Tarjoile kääretorttu tomusokerilla koristeltuna.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)