torstai 5. helmikuuta 2015

Puolukka pie

Mieleni teki hieman erilaista piirakkaa, joten apple pien pohjalta lähdin soveltelemaan puolukkaista versiota. Siitä tuli yllättävänkin herkullinen, ja happaman makean piirakan seuraksi sopi loistavasti kermavaahto. Toki vaniljajäätelökin ajaa asiansa... Piirakan voi tehdä pakastetuista marjoista, kuten minä tein. Onnistui hyvin niinkin.

Omasta piirakastani tuli hieman liian matala, sillä tein puolikkaan annoksen liian suureen vuokaan. Oli se silti maultaan hyvää. ♥


 

 
 

Puolukka pie
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen noin 40 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
pohja:
220 g = 4 dl vehnäjauhoja
25 g = 0,25 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
 
täyte:
1,5 litraa puolukoita
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
 
 
Leivo ensin pohja. Sekoita jauhot, sokeri ja voi joko monitoimikoneessa tai sormin nyppimällä. Seoksesta pitäisi tulla ryynimäistä. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen teon ajan.
 
Tee täyte. Sekoita mausteet, perunajauhot ja sokeri puolukoiden joukkoon.
 
Kokoa piirakka. Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota puolet taikinasta ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja melko korkealle reunoille. Levitä puolukkatäyte taikinan päälle. Kauli loppu taikina kelmun päällä hieman piirakkavuokaa isommaksi pyöreäksi levyksi. Kumoa levy piirakalle. Leikkaa ylimääräiset reunataikinat pois ja nipistä reunat kiinni. Itse koristelin piirakan lopusta reunataikinasta tehdyillä koristeilla, kukalla ja lehdillä.
 
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile kermavaahdon kera haaleana tai jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)