torstai 26. helmikuuta 2015

Manteli-suklaakakku

Joululahjaksi saamassani kirjassa oli mielettömän herkullisen näköinen kakku (kuva alempana). Ainekset eivät vaikuttaneet mitenkään erityisiltä mutta kuvan ulkonäön perusteella lähdin leipomaan. Mikäpäs siinä, kakusta tuli herkullinen. Ainut mutta vain on ettei se ole kirjassa olleen kuvan kakku. Pohja on aivan erilainen sekä koostumukseltaan että väriltään. Tainnut tulla tekijöille pieni moka. Olin kakkuun ihan tyytyväinen mutta jotenkin jäin kaipaamaan kuvan kakkua. Se vain näyttää - no, herkulliselta.
 
 
 
 
 

 
 
 
Manteli-suklaakakku
  • riittävyys: noin 15-20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen reilu 1 h
  • säilyvyys: ainakin 5 päivää jääkaapissa
  • vuoka: pitkulainen leipävuoka (n. 12x23) voideltuna ja korppujauhotettuna
pohja:
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,75 dl mantelijauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta
175 g pehmeää voita tai margariinia
2,25 dl sokeria
3 kananmunaa
1,25 dl maitoa
60 g tummaa suklaata rouhittuna
 
kuorrute:
100 g tummaa suklaata
noin 25 g voita tai margariinia
1 rkl maitoa tai kermaa
 
koristeluun:
valkosuklaata, mantelirouhetta tms.
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi, vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan lastalla sekoittaen. Kääntele viimeisenä suklaarouhe joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kakun kuuluu olla mehevä, muttei taikinainen. Testaa kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä viidestä kymmeneen minuuttia ja kumoa se sitten. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kiehauta maito ja voi ja sekoita suklaasulan joukkoon. Jos kuorrute tuntuu löysältä, anna sen jäähtyä kunnes se paksunee. Levitä kuorrute kakulle ja koristele halutessasi.
 

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku tämäkin!
    Hiirenkolon kaapissa ei kyllä mikään kakku säily viittä päivää....hädin tuskin 1-2 vrk ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) No juu ei meilläkään tämä säilynyt... Liian herkullista :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)