tiistai 24. helmikuuta 2015

Limellä maustetut mustikkamuffinit

Pitkästä aikaa mieleni teki muffineita, joten sellaisia tällä kertaa. Löysin pakastimen kätköistä mustikoita, ja ne pääsivätkin näiden herkkujen pääosaan. Jääkaapista löytynyt lime taas toi raikkautta herkulliseen kokonaisuuteen. Muffineiden päälle pääsi ihanan rapsakka kauramuru.
 
Halusin tehdä muffineista hieman kevyempiä, joten korvasin osan jauhoista rukiilla ja käytin murukerrokseen pelkkiä kaurahiutaleita. Nämä herkut valmistuvat puolessa tunnissa ja ovat makoisia sekä lämpiminä että kylminä - yönkin jälkeen olivat vielä todella meheviä ja pehmeitä. Uunituoreen muffinin kruunaa tietenkin vaniljajäätelö, mutta siinä onkin sitten se keveys...
 
 
 
 
Lime-mustikkamuffinit
  • riittävyys: 12 kpl
  • valmistusaika: 15 min + paisto 15-20 min
  • säilyvyys: 2-3 päivää jääkaapissa
  • vuoat: normaalikokoiset muffinivuoat tai voidellut silikoniset vuoat
 
 
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,75 dl öljyä
0,75 dl maustamatonta jogurttia
3 dl mustikoita
1 limen raastettu kuori
1 rkl limen mehua
 
kanelicrumble:
25 g voita tai margariinia
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja jogurtti ja kääntele tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat ja lime. Jos käytät pakastettuja mustikoita, älä sulata niitä! Jaa taikina 12 vuokaan. Sekoita crumblen ainekset tasaiseksi ja ripottele se muffineiden päälle. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Huomio, että pakastemustikoista tehdyt paistuvat hieman kauemmin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)