perjantai 20. helmikuuta 2015

Kauraisat browniet

Tällainen herkkuresepti perjantain kunniaksi! Näissä brownieissa on tyypillinen suklainen ja mehevä pohja ja päällä rapsakka kaurakuorrute. Parhaita nämä ovat juuri uunista tulleina taikka jääkaapissa yön yli levättyään.
 
 
 
 
 
Kauraisat browniet     ohje täältä
  • riittävyys: noin 16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x20 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
  • vinkki: tee pellille ja kaksin- tai kolminkertaista taikina peltisi koosta riippuen
brownie-taikina:
175 g voita tai margariinia
120 g tummaa suklaata
2,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
 
kauramuru:
125 g voita tai margariinia
1,5 dl fariinisokeria
3,5 dl kaurahiutaleita
 
Tee browniepohja. Sulata rasva kattilassa. Lisää suklaapalat ja sekoita tasaiseksi seokseksi, kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää sokerit, sekoita kunnolla. Lisää sitten kananmunat ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon jauhot. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 200 asteessa 15 min.
 
Valmista sillä aikaa kauramurukuorrute. Sulata rasva ja lisää joukkoon muut ainekset, sekoita tasaiseksi. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 5-8 minuuttia. Valmiin brownielevyn reunat ovat kiinteytyneet mutta muuten se on pehmeä ja hieman taikinainen. Jäähdytä. Leikkaa mielellään vasta jääkaappikylmänä, jotta paloista tulee siistejä.

4 kommenttia:

  1. Nam!!! Niin suklaista mutta niiiiin hyvää! :) jääkaappi kylmänä muutaman sekunnin lämmitys mikrossa ja nauti!! ja parin-kolmen päivän jälkeenkin maistuu täysin jos sattuu säilymään syömättä niin pitkään! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja hyvä että maistui! :D Nämä ovat aivan liian ihania...

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)