lauantai 28. helmikuuta 2015

Guess-käsilaukkukakku

Tein viime sunnuntaina siskolleni kolmen ruokalajin synttäri-illallisen ja jälkiruoaksi tein tietenkin kakun. Siskoni on aika vaativa; marjat mansikkaa lukuun ottamatta eivät kelpaa ja kaikki kirpeä on poissuljettua. Halusin kakun päälle sokerimassan joten täytteen miettimisessä meni jonkin aikaa. Yritin tehdä siskolleni mieleisen mutta kuitenkin sokerimassan rinnalle tarpeeksi raikkaan. Päädyin mehevään suklaakakkupohjaan minttutäytteellä. Täytteeseen laiton kermavaahtoa, maitorahkaa, valkosuklaata, mariannerouhetta ja hieman piparminttuaromia - ja se todellakin toimi kakun välissä.
 
Jo alusta alkaen tiesin tekeväni pinkin seeprakakun. Ajatus kuitenkin muuttui mietiskelyjen lopputuloksena, ja valmis kakku olikin Guess-merkin seepralaukku. Siskoni ihastui siihen, ja kieltämättä olen melko tyytyväinen. Näpertelyähän tuo vaati kaikkine koristeineen, mutta sitähän minä vasta rakastankin. Onnittelut vielä siskolle syntymäpäivän kunniaksi! ♥
 
 
 



 

 

 
 
 
Guessin käsilaukkukakku
  • riittävyys: 16-20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 2-3 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan n. 20-22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
 
kostutus:
0,5-1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
1 prk = 250 g maitorahkaa
75 g valkosuklaata
30 g = noin 0,5 dl marianneja rouhittuna
1 tl piparminttuaromia

kuorrute:
noin 300 g (pinkkiä) sokerimassaa, kaupasta tai itse värjättyä

koristeluun:
mustaa, valkoista ja pinkkiä sokerimassaa


Leivo ensin pohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta meinaa palaa. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan.

Täytä kakku. Sulata valkosuklaa. Vaahdota flora vispi ja sekoita sen joukkoon valkosuklaasula vatkaten. Kääntele joukkoon myös maitorahka, mariannerouhe ja minttuaromi. Ota täytteestä neljäsosa talteen. Leikkaa pohja kahteen osaan ja sitten keskeltä puoliksi. Nosta yksi puolikas tarjoilulautaselle ja kostuta hieman vaniljamaidolla. Levitä pohjalle täytettä. Kokoa kakku näin. Levitä lopuksi talteen otettu loppu täyte koko kakun ympärille.
 
Kuorruta ja koristele. Kauli pinkki sokerimassa kakun kokoiseksi levyksi. Voit mitata kakun mitat esim. langan avulla ja kaulia sokerimassan mittojen mukaan. Nosta sokerimassa kakun päälle ja tasoittele varovasti. Venytä massaa hieman alareunasta ja tasoittele kädellä siloittaessasi alareunan ryppyjä. Nosta kakku jääkaappiin.
 
Kauli musta sokerimassa ja leikkaa siitä vapaalla kädellä seepran raitoja. Liimaa ne veden avulla kakkuun. Tee sitten vetoketju sekoittamalla mustaa ja valkoista massaa sopivan harmaaksi, leikkaa muotoonsa. Laukun kahvat voi tehdä samasta harmaasta ja pinkistä. Viimeistele leikkaamalla harmaasta kaulitusta sokerimassasta G ja sydän Guessin avaimenperäksi. Anna viilentyä vielä jääkaapissa ennen tarjoilua.
 
 
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)