perjantai 16. tammikuuta 2015

Terveelliset porkkanateeleivät

Aina ei ehdi kauppaan, vaikka mieli tekisi tuoretta leipää. Silloin on helppo turvautua teeleipiin, jotka valmistuvat puolessa tunnissa - ne ehtii pyöräyttää melkein milloin vain. Porkkanaiset teeleivät ovat myös melko terveellisiä; kauraa ja runsaasti porkkanaa. Tällä kertaa tein porkkanateeleipiä, sillä jääkaapissa oli vanhaa porkkanaraastetta useampikin desi.
 
Teeleipiä on vaikea olla rakastamatta. Ne ovat uunituoreena niin pehmeitä, meheviä ja...niin hyviä. Ei siitä mihinkään pääse. Ja plussana kaiken lisäksi: niitä voi tehdä milloin vain. Aamupalalle, iltapalalle, välipalalle, lounaalle/päivälliselle keiton kera.. Nämä teeleivät onnistuvat varmasti, vaikka ei olisikaan mikään ammattilainen. Teeleipiä on myös helppo leipoa lasten kanssa, sillä ainekset vain sekoitetaan.
 
Hyvää perjantai-iltaa sinne teeleipien äärelle!
 
 
 
 
 
Terveelliset porkkanateeleivät
  • riittävyys: 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: päivän, pari muovipussissa huoneenlämmössä
  • vinkki: pellillisen teeleipiä saat kaksinkertaistamalla taikinan
 
 
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voita/margariinia
2 dl maitoa
2 dl porkkanaraastetta
 
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lisää kuiviin aineisiin voisula, maitoa ja porkkanaraaste lastalla sekoittaen. Levitä taikina lastalla tai veitsellä pellille leivinpaperin päälle noin 20 cm x 30 cm suorakulmioksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 12 osaan.
 
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)