sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pienet puolukka-suklaajäädykkeet

Usein kakun täytteestä tai kuorrutteesta jää ylimääräistä kermavaahtoa, mutta sitä ei todellakaan kannata heittää pois. Siitä saa helpon mutta herkullisen jälkiruoan pakastimeen odottamaan. Tein tällä viikolla marenkikakkua ja vatkasin siihen koko flora vispi -purkin. Kermavaahtoa jäi kuitenkin yli, mutta tein siitä pienet jäädykkeet. Lopputulos oli todella herkullinen vaikka ainekset olivat hyvin yksinkertaiset. Viimeistelin jäädykkeet vielä suklaakastikkeella. Se sopi puolukan raikkaaseen makuun täydellisesti.
 
 
 
 
 
 
Pienet puolukka-suklaajäädykkeet
  • riittävyys: 4 annosta
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: pakastimessa viikkoja, jopa kuukauden
  • vuoat: 4 silikonista muffinivuokaa
 
jäädykkeet:
0,75 dl vispikermaa eli noin 2 dl kermavaahtoa
1-2 rkl sokeria
1 dl (pakaste)puolukoita survottuna
(4 mariannea rouhittuna tai marianne crushia, ei välttämätön)
2-3 suklaakeksiä tai saman verran kaurakeksejä ja hieman kaakaojauhetta
 
koristeluun:
0,25 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl kaakaojauhetta
20 g tummaa suklaata rouhittuna
hieman puolukoita
 
 
Tee jäädykkeet pakastimeen. Vaahdota vispikerma tai käytä jo vaahdotettua kermaa. Sekoita sen joukkoon sokeri, puolukkasurvos ja halutessasi mariannerouhe. Jaa vaahto vuokiin. Murenna keksit hienoksi ja ripottele vaahdon päälle ns. pohjaksi. Jos sinulla ei ole suklaakeksejä, sekoita marie- kaura- tms. keksimurskan joukkoon hieman kaakaojauhetta. Pakasta jäädykkeet vähintään kolmeksi tunniksi.
 
Viimeistele jäädykkeet. Valmista suklaakastike sekoittamalla vesi, sokeri, kaakaojauhe ja rouhittu suklaa kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä samalla sekoitellen noin minuutin ajan, kunnes kastike hieman paksunee. Anna jäähtyä hetki. Kumoa jäädykkeet vuoistaan ja koristele valuttamalla suklaakastiketta päälle ja laittamalla muutama puolukka koristeeksi. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)