tiistai 20. tammikuuta 2015

Minttuiset suklaaleivokset valkuaisista

Minulla oli muutama valkuainen taas jääkaapissa odottamassa käyttöä. Macaron-leivokset eivät ole minun makuuni ja marenkipohjia oli jo kaapit täynnä. Päädyin etsimään jotain erilaista reseptiä valkuaisten käyttöön. Päädyin erääseen englanninkieliseen leivontablogiin ja sieltä löysin brownie-reseptin. Browniet näyttivät kuvissa aivan täydellisen suklaisilta ja tahmaisilta. Mutta miten kävikään...
 
Kokeilin innoissani reseptiä ja laitoin ne paistumaan. Väänsin munakelloon 25 minuuttia, ohje sanoi paistoajaksi 30-40 min. Uunimme ei ole kovin tehokas, mutta kun katsahdin leivoslevyä 25 minuutin jälkeen, ne olivat täysin kypsiä. Leikkasin levyn leivoksiksi ja totta; ne eivät olleet enää brownien tahmaisia vaan kakkumaisia. Maku oli kuitenkin mehevä ja ihanan suklainen, joten lähdin kehittelemään niille raikasta kuorrutetta. Päädyin minttukreemiin, jonka vain levitin leivosten päälle. Ja voi että, kyllä niistä tulikin hyviä! Kuorrutettuja leivoksia maistettuani en enää kaivannut brownieita, ne olivat niin ihania.
 
 
 
 
 
Minttuiset suklaaleivokset valkuaisista
  • riittävyys: 16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 50 min + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x20 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
suklaapohja:
170 g voita tai margariinia
170 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
75 g = 0,75 dl sokeria
100 g = 1,25 dl fariinisokeria
30 g = 0,75 dl kaakaojauhetta
4 valkuaista
125 g = 2 dl vehnäjauhoja
 
kuorrute:
150 g = 2,5 dl tomusokeria
10 g voita tai margariinia
100-125 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
1 tl piparminttu-aromia
(vihreää elintarvikeväriä)
 
koristeluun:
suklaarouhetta
 
Leivo pohjat. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Jäähdytä hetki. Sekoita sokerit ja kaakaojauhe keskenään, lisää valkuaiset joukkoon yksitellen vispilällä sekoittaen. Vispaa joukkoon suklaaseos. Sekoita lopuksi sihdatut jauhot taikinan joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa, vain hieman kosteita muruja. Jäähdytä.
 
Kuorruta ja koristele leivokset. Sekoita pehmeä rasva tomusokerin joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kreemin kuuluu olla paksua, mutta silti levitettävää. Jos se on löysää, lisää tomusokeria, ja jos taas paksua, lisää hieman maitoa. Mausta kreemi piparminttuaromilla ja värjää halutessasi vihreäksi. Jaa kuorrute jäähtyneille leivoksille ja levitä tasaiseksi. Viimeistele leivokset suklaarouheella.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)